Kontoret i Stockholm

MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och vi använder oss endast av lokalt kött, kyckling och bacon. Vi har också branschens bredaste utbud av gröna burgare. År 2008 blev vi världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp. 

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom strategiskt inköp av indirekt material och service, gärna med inriktning mot Supply Chain och vill vara med på vår utvecklingsresa för att bygga en starkare funktion för Indirekt material och Service? Är du en person som drivs av att förhandla, utmana och skapa resultat samt gillar att nätverka och bygga relationer, är detta tjänsten för dig! Vi söker nu en Global Procurement Manager som med engagemang, erfarenhet och nyfikenhet vill vara med och skapa resultat hos oss på våra samtliga marknader. Vi erbjuder dig en spännande och expansiv tillväxtresa tillsammans med en hållbar värdegrund, högt engagemang och möjligheten att verkligen göra skillnad! 

Om tjänsten 

Rollen som Global procurement manager är en koncernfunktion, vilket innebär att ansvaret omfattar samtliga MAX marknader. I dagsläget är dessa marknader Sverige, Norge, Polen och Danmark, vilket innebär att resor förekommer till såväl MAX-restauranger som leverantörer i dessa länder, samt även utanför - huvudsakligen inom Europa.  

Vi söker en individ som vill ta del i uppbyggnaden och formandet av vår funktion inom strategiskt inköp av indirekt material och tjänster. Rollen är central och innebär samarbete tvärfunktionellt inom hela vår organisation. Den innefattar aktiv förhandling av avtal, priser och villkor för olika kategorier samt stöd till våra uppdragsgivare genom behovsanalyser, upphandlingar och avtalsskrivning. Rollen innefattar även ansvar för att nå våra mål avseende inköpsförbättringar och avtalslojalitet, samt för utarbetande av en årlig förhandlingsplan. Arbetet innebär att samla in och samordna nationella och globala behov för att effektivt konsolidera volymer och skapa synergier. Du kommer att vara ansvarig för att säkerställa tillförlitliga spendanalyser och optimera vår leverantörsbas inom olika kategorier, vilka kan inkludera allt från förpackningar och restaurangtillbehör till olika tjänster. 

Om dig 

Som person är du drivande och engagerad med känsla för struktur och systematik. Du har integritet, är trygg i dig själv och mycket bekväm med att både arbeta och fatta beslut självständigt samt arbetat med utvecklingsarbete även i tidigare roller och har en god förmåga att nå ut i en organisation. Du är kommunikativ och lika bekväm i dialog med restaurangpersonal som med företagsledning - muntligt såväl som skriftligt, säkerställer leverans mot fastställda mål, prioriterar och planerar om när situationen kräver det, är beredd att hjälpa/bidra där det för tillfället bäst behövs, oavsett titel eller formellt ansvar, och tror på synergier och arbete mot gemensamma mål. Du har en beprövad erfarenhet av förhandlingar samt en god kännedom om inköpsprocesser, Category Management och leverantörsutveckling. 

För att trivas i denna tjänst ser vi att du har minst 5 års erfarenhet – gärna mer – av arbete inom strategiskt inköp (helst indirekt) och/eller Supply Chain. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller civilingenjör eller likvärdig utbildning.  Du har en förmåga att arbeta obehindrat på svenska såväl som engelska, i tal och skrift såväl som goda kunskaper i hela Office-paketet, Excel i synnerhet. Körkort för personbil är ett krav eftersom resor förekommer i tjänsten. 

Erfarenhet av att ha varit med och byggt upp en professionell organisation inom strategiskt inköp av indirekt material och service är meriterande, liksom erfarenhet av att implementera verktyg och systemstöd för spendanalys och avtalskännedom. Det är också en fördel om du har erfarenhet från ett specifikt kategoriområde. Dessutom är kunskaper i polska, norska eller danska starkt meriterande. 

Om teamet 

Tjänsten tillhör Inköpsavdelningen och rapporterar till Head of global purchasing. Avdelningen består av två global purchasing managers, logistikansvarig samt kvalitetsäkringsavdelningen. Totalt, inklusive dig, blir vi åtta personer. Tjänsten har sin placering på kontoret i centrala Stockholm. 

Våra kontor i Stockholm och Luleå är i moderna kontorslandskap med mycket liv och rörelse och härlig laganda. Du får som medarbetare på MAX del av uppskattade personalförmåner som friskvårdsbidrag, rabatt på MAX-mat, rabatt på flertalet gymkedjor, frukostar, after works och kanske det bästa av allt: ibland få provsmaka en nylanserad variant av Sveriges godaste burgare!   

Om företaget 

Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter. Sedan 2009 avsätter MAX, via stiftelsen Rättvis Fördelning, 7-10 procent av den årliga nettovinsten till projekt i utvecklingsländer runtom i världen. 

Praktisk info och fortsatt process 

Tjänsten avser en heltidstjänst med sex månaders inledande provanställning. Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.  

I den här processen har vi valt att slopa personligt brev till förmån för urvalsfrågor, så ta dig tiden att svara på våra frågor i nästa steg. Vi kontaktar de kandidater som går vidare efter att annonsen har gått ner. I den här rekryteringen använder vi oss av psykometriska tester. 

Har du frågor kring tjänsten eller processen? Vänligen kontakta Head of Global purchasing, Malin Laurén  på malin.lauren@max.se. 

Sista ansökningsdag är den 15 April men passa på att söka redan idag! 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/469
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb