Placering: Luleå eller Stockholm

Vi utökar vårt team med ytterligare en Business Controller! Är du ute efter en tjänst med varierande uppgifter och tempo - där det inte bara handlar om att leverera siffror, utan snarare ”insights” för att vara med och påverka strategiska beslut? Då är du den Business Controller som vi tror kommer trivas hos oss på MAX! 

Är du en person som:

 • Vill ha korta beslutsvägar och arbeta nära bolagets ledning? 
 • Driver på, ställer frågor och är nyfiken på att förstå varför? 
 • Vill vara med där det händer och leverera tydliga analyser och rekommendationer? 
 • Lever efter devisen ”våga för att vinna”? 
 • Trivs med att vara ”spindeln i nätet”?  
 • Ser nyttan i att skapa relationer för att på så sätt bygga tillit och förståelse? 
 • Håller med om att HUR siffror presenteras har en avgörande del i hur mottagaren kan ta till sig budskapet? 
 • Gått i tankar att starta eget bolag men vet att det finns gott om utvecklingspotential om man hamnar på ”rätt bolag”? 

Känner du igen dig i några punkter ovan och söker nästa utmaning? Hos oss på MAX kommer du använda dina analytiska förmågor där de verkligen gör skillnad. 

Om tjänsten 

För att du ska få lite mer inblick när det gäller tjänstens innehåll så kommer här ett axplock av vad du gör på en daglig basis: 

Du stöttar våra interna avdelningar gällande kostnadsuppföljning och budgetering. Du tar fram och presenterar analyser rörande försäljning, produktlönsamhet, m.m. Du deltar i framtagning och stöttar olika business case (no go/go-beslut). Du prioriterar mellan framtida investeringar utifrån return on investment, där du deltar i vårt expansionsråd. 

Som din chef ser jag framför mig att du och jag, allt eftersom vi lär känna varandra, kommer fram till vilka arbetsuppgifter som känns mest relevanta. 

En viktig del i ditt jobb blir att förstå och kunna sätta dig in i olika roller i företaget, då det är så du identifierar olika prioriteringar. Detta är en avgörande pusselbit för att på ett träffsäkert sätt kunna ta fram analyser/underlag som säkerställer att vi fattar ett beslut som på lång sikt tar oss i den riktning vi vill och slutligen tillför mest värde för MAX.

Om dig 

För att trivas och utvecklas i den här rollen är du självgående, trygg och prestigelös. Du har en stark analytisk förmåga som präglas av nyfikenhet och driv. Du inger ett förtroende till kollegor och hela organisationen och har lätt för att kommunicera både inom och utanför MAX. Du har erfarenhet av att driva processer, vågar utmana gamla sanningar och tänker utanför boxen. Du prioriterar ett gott samarbete högt, oavsett om det är på distans eller på plats. 

För att du ska lyckas i rollen, tror vi följande faktorer är avgörande:

 • Du behärskar flytande svenska och engelska i tal- och skrift 
 • Du har en examen likt Civilekonom/Industriell ekonomi och/eller arbetslivserfarenhet inom controlling, affärsutveckling eller motsvarande område 
 • Du har mycket goda kunskaper i Excel 
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg

Hoppas ovanstående känns spännande och att just du känner dig manad att söka. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!  

/Olov Stigsäter, Head of Business Control 

Om MAX  Burgers  

MAX är Sveriges näst största burgarkedja och vi är i dagsläget strax över 7000 anställda. Vi befinner oss i en spännande expansion både i Sverige såväl som internationellt och vill ha med dig på resan. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. Vi är väldigt stolta över våra värderingar MOD, PASSION OCH GEMENSKAP. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.   

Vi har kontor i Stockholm och Luleå. Båda våra kontor är i moderna kontorslandskap med mycket liv och rörelse och härlig laganda. Du får som medarbetare på MAX del av uppskattade personalförmåner som friskvårdsbidrag, rabatt på MAX-mat, rabatt på flertalet gymkedjor, frukostar, after works och kanske det bästa av allt: ibland få provsmaka en nylanserad variant av Sveriges godaste burgare!  

Du blir en del av ett team med sju medarbetare, tillsammans med dig blir vi åtta och jag som leder teamet - Head of Business Control. Vårt team sitter utspritt i Luleå och Stockholm.  

Om processen  

Tjänsten avser en fast tjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering i Stockholm eller Luleå. Du kommer i nästa steg att få svara på ett antal urvalsfrågor kopplade till tjänsten, samt vilken ort du önskar att vara placerad på. I den här processen använder vi oss av psykometriska tester, case och bakgrundskontroller, går du vidare i processen kan du komma att få utföra dessa.  

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer att återkoppla till dig när sista ansökningsdag har passerat. Vi gör vårt yttersta för att uppdatera dig hur du ligger till i processen så snart vi kan. Går du inte vidare i processen får du återkoppling via Mail.    

För frågor om processen, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Sofia Westermark på sofia.westermark@max.se.   

Har du i stället frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olov Stigsäter på olov.stigsater@max.se     

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40h/v
Ort Luleå eller Stockholm
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/638
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb